Priprava

FITNESS COFFEE kavo pripravljamo na način kot tradicionalne vrste kave, najpogostejši načini priprave, ki se uporabljajo v Sloveniji so:

espresso kavaEspresso kava

Uporaba v kavarnah ali domačih espresso aparatih:
7 g kave/skodelico ali 14g/2 skodelici

filter kavaFilter kava

Ta metoda je zelo priljubljena v ZDA; NEMČIJI in AVSTRIJI.
V filter damo količino kave glede na št. oseb / 1 oseba -150 ml vode – 10 g kave/ Pustimo, da zahtevana količina vroče vode odteče skozi kavo in filter v spodnjo posodo. Takšna kava je običajno šibkejša kot espresso kava.

turška kavaTurška kava – arabski način priprave

Pri pripravi turške kave se ravnamo po količini kave/50 ml vode. Je edina kava katera vsebuje sladkor. Vodo zavremo; dodamo sladkor; odmerimo količino kave glede na vodo in število oseb. Počakamo da se na površju naredi pena, prava turška kava ima na vrhu peno in usedlino na dnu.

Italijanska Moka

Italijaski tip kave, ki se izdeluje s pomočjo posebno zasnovane posode imenovane “CAFFETTERIA”. Ima 3 dele in je zasnovana tako, da je voda v spodnjem delu in prehaja preko srednjega dela s Fitness coffee kavo v zgornji del posode.Čas kuhanja cca 1 minuto. Kvaliteta kave se približa Espressu, le da je ta brez pene. Količina kave na 1 osebo je 6-7 g/ 40-60 ml vode.