O fitnes kavi

Ideja o novem tipu kave, ki bi bil edinstven te vrste ne samo po okusu in vonju, temveč bi vsebovala tudi zdravju koristne učinke izvira iz Italije. Med pitjem redne kave v najbližjem lokalu sta ga. Irina Tanina Micioni in Giulio Valter Micioni želela ustvariti varen proizvod, ki bo pomagal ljudem, da se bodo počutili bolje, da bodo v dobro fizični kondiciji in poleg tega izgubili še kakšen kilogram telesne teže.

Idejo sta tudi realizirala in jo poimenovala FITNESS COFFEE®, ki je zaščitena – patentirana. Številka patenta 0001361629 je izdana za: Prehrambeni artikel, ki je sestavljen iz rastlinskih snovi, ki v pravilnem odmerku in načinu priprave postane koristna pijača tipa italijanska Espresso ali podobna kava.
Za patentom sledijo tisoče ur raziskav in na stotine italijanskih poznavalcev kave, katerih glevno vodilo je bilo “Kaj ponuditi kot zdrav in prvovrsten napitek v klasični lokalni kavarni?” Odgovor je bil v možnosti obogatitve naravnega antioksidanta ki ga vsebuje kava, da se le ta lahko spremeni v naravno in organizmu spodbujajočo pijačo.

Od leta 2007 na tržišču obstaja kot 100 % naravni proizvod obogaten z več kot 300 % antioksidantov kot jih vsebuje zeleni čaj. Z leti si je podjetje utrlo pot do potrošnikov po vsej Evropi; Severni Ameriki; Avstraliji, in še vedno širi svojo pot k zdravemu načinu pitja kave. Sama izdelava ustreza visoko zahtevanemu merilu za kvalitetno Italijansko kavo. Praženje izvajajo v sodobnih industrijskih pražarnah, urejenih po HCCP certifikatih v Italiji, kjer se uporabljajo prvorazredni kavni produkti in prav tako prvorazrednih zdravilnih zelišč in dišav z preverjenim poreklom.

Namen uporabe naše FITNESS COFFEE kave po vsem svetu je, da nadomesti običajno tradicionalno kavo, ki jo zjutraj popijemo z takšnim užitkom. Takšen cilj dosežemo z minimalnimi spremembami v navadah kupcev: da bo priprava naše kave enaka kot pri pripravi tradicionalne kave ( kavni aparat, filter kava; brik kava; francoska priprava; turška kava…). Tako okus, kot pozitivne učinke na telo cenijo potrošniki širom po svetu, kateri pijejo kavo redno vsakdan in katerim je naš okus kave boljši kot okus običajne tradicionalne kave.

Številne študije so dokazale edinstveni zdravilni učinek na človeško telo, vse bolj pa je priljubljena v dneh, ki so polni stresa, utrujenosti in pomanjkanja energije.

TEST ANTIOKSIDATIVNOSTI

Glede na nedavne znanstvene študije (Dr. Björn Carlmark, Bearco KB / Dr. Magnus Nylander, MN Biocare, Stockholm – Švedska) vsebuje FITNESS COFFEE kava več kot 300 % večjo korist, kot jo ima antioksidant zelenega čaja.

Napitek Količina antioksidanta mmol/l Količina 1,5 dl(mmol)
Tradicionalna kava 19,2 2,9
Fitness coffee Antioksidant 26,7 4,0
Fitness coffee B-Fine 25,0 3,8
Čajna vrečka 7,6 1,1
Kuhan Čaj 10,2 1,5
Rdeče vino (Merlot-Italija) 17,2 2,6
Rdeče vino ( Cabernet-Italija) 20,4 3,1

Z okusom kave FITNESS COFFEE je bilo v letu 2006 organizirana degustacija izdelka. Med več tisoč sodelujočimi je bilo izbranih 100 oseb različnih starosti (od 20 let do 70 let starosti ). Rezultati so bili sledeči:TEST OKUSA

2 osebama (2 %) je bila pijača neokusna;
68 oseb (68 %) je odgovorilo da je okus boljši kot njihova običajna kava
12 oseb (12%) je odgovorilo, da bi želeli zamenjati svojo brezkofeinsko/ ječmenovo kavo za našo Fitness Coffee kavo
18 oseb (18%) je odgovorilo, da bi želeli imeti še kakšno alternativo med
tradicionalnim espressom in našo kavo

Zadovoljstvo naših kupcev in potrošnikov vsak dan narašča zaradi pitja kave, ki vsebuje zelišča in dišavnice, ponujajo pa nam nove možnosti in različne koristi za zdravo telo in duha.

skodelica (7 g) vsebuje: *

Kalorije Sladkorji Maščobe Nasičene maščobe
0,75 kcal 0,05 g 0,01 g 0,00 g
< 1 % < 1 % < 1 % 0,00%

*Odstotek dnevne potrebe na osnovi porabljenih 2000 kalorij.

Pakiranje: paket 250 g srednje mleta / zadošča za 35/40 skodelic kave.